top of page
Search

Läs gärna mer om vad den Svenska teknik konsulten AFRY tycker och tänker om dagens ..

Läs gärna mer om vad den Svenska teknik konsulten AFRY tycker och tänker om dagens regering, och nedläggningen av Svensk kärnkraft. Och vad de anser är en vaskning av skattebetalarna, samtidigt som de bedriver en politik som saknar förankring i vetenskapen.


”De reaktorer som stängt ner har gjort det på grund av affärsmässiga beslut, som fattats av respektive ägare. Kärnkraft har under många år haft en central roll i den svenska elförsörjningen och vi tror att den kommer ha det många år framåt också. Nu gäller det för Sverige att hantera en kraftigt ökad efterfrågan på el framöver och bygga en kostnadseffektiv, koldioxidfri och stabil elförsörjning. Den mix av kraftproduktion som bäst löser det bör vi bygga mer av, ihop med andra lösningar som lagring och flexibilitet”


Vad de totalt verkar ha missat är att konsekvenserna av de rödgrönas blåögda klimatpolitik kommer att leda till att fossilförbränningen ökar tills ny kärnkraft är på plats. Det finns det gott om stöd för. Finns ingen mängd med känslor kan ändra på denna fakta.


 
 

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page